Etsi:
Olet täällä: EtusivuToimintaHiihtoviikon tapahtumat2011

 

Hiihtoviikko 14-20.2.2011

Maastohiihto on edelleen yksi kolmesta suosituimmasta liikuntamuodosta aikuisväestön keskuudessa Suomessa. Tällä hetkellä olosuhteet ovat harrastukselle selvästi viime talvea suosiollisemmat, vaikkakin lunta saisi olla selvästi enemmän, jotta latujen tekeminen vaikeuksitta onnistuisi. Laturetket, jäähiihdot, kuutamohiihdot, erilaiset naapurikuntien ja yritysten väliset haastehiihdot sekä Kansanhiihto-suoritusten kirjaaminen kuntolatujen suoritusvihkoihin ovat kilpailutarjonnan rinnalla seuran perushiihtotoimintaa.

Hiihtoviikko on toimintamuoto, jonka ympärille voi kerätä monipuolisen palvelutarjonnan hiihdon harrastajille. Keskittämällä tapahtumia Hiihtoviikolle varmistetaan, että seuran hiihtotoiminta myös näkyy. Liiton suositus on, että Hiihtoviikko toteutetaan viikko ennen koululaisten hiihtolomaa.
Hiihtoviikon ohjelman lisäksi Hiihtoliitosta toimitetaan laajana lehdistöjakeluna juttuja mm. välineistä, voitelusta ja hiihdon harjoittelusta. Samanaikaisesti myös seuran kannattaa lähestyä paikallista lehdistöä omalla palvelutarjonnallaan.

Koska hiihtolomien ajankohdat vaihtelevat kunnittain viikkojen 8 ja 9 välillä, on suositeltu ajankohtakin viitteellinen, eikä mikään estä viikon järjestämistä lomaviikon jälkeen, jos olosuhteiden voidaan olettaa olevan tuolloin tätä hetkeä paremmat.

Hiihtoviikon aikana on tarkoitus tuoda seurojen toimintaa esille ja saada tuolloin liikkeelle mahdollisimman suuri joukko hiihdon harrastajia. Näkyvällä uutisoinnilla ja laajalla tiedottamisella esim. koulujen kautta vaikutetaan osaltaan tavoitteen toteutumiseen. Hiihtoviikolle voisi sijoittaa vaikkapa lasketteluretken, yhteiskuljetuksen massahiihtotapahtumaan (liite) tai
hiihtovälineiden kierrätyspäivän viikon erityisyyttä korostamaan.

Satakunnan hiihto ry:n toimesta Satakunnan kansaan laaditaan harrastehiihtoa käsittelevä artikkeli, jossa hiihtoviikosta tiedotetaan ja sitä markkinoidaan maakunnallisesti. Seurojen omasta toiminnastaan tiedottaminen tapahtunee parhaiten paikallislehtien välityksellä – niihin kannattaa olla yhteydessä hyvissä ajoin, jottei lyhyt varoitusaika ainakaan estä toimittajan tuloa paikalle.

Aiemmin hiihtoviikon toimintaa on ollut:
• varusteiden kierrätys
• lasten / aikuisten hiihtokoulu
• laturetki tai hiihtopäivä
• voitelukurssi

Uusia toimintamuotoja on hyvä pohtia – esimerkiksi liikunnan ja erityisesti hiihdon terveysvaikutuksia käsittelevä tietoisku jonkin muun tilaisuuden ohessa voisi olla yksi sellainen.

Näkyvä uutisointi paikallislehdissä (miksei muissakin tiedotusvälineissä) viikon aikana on ehkä tärkein osa hiihtoviikkoa. Toimittajat tulevat varmasti mielellään tekemään juttua esimerkiksi seuran hiihtokoulutoiminnasta, voitelukurssista tai mahdollisen laturetken tunnelmista, joten heihin kannattaa ottaa hyvissä ajoin yhteyttä ja varmistua siitä, että ainakin yksi HYVÄ hiihtouutinen tulee näkyvästi esille hiihtoviikon aikana!
Tärkeää on siis toimiminen ja siitä tiedottaminen – näkyvästi ja hiihtoa kunnon liikuntamuotona korostaen!