Koulutus ja Valmennus

Valmennus

Leirien ajankohdat ja tiedot tulevat alapalkkiin

Piirileiri 29.6.2019

Koulutus

Piiri kouluttaa tarpeen mukaan. Ota rohkeasti yhteyttä piirin puheenjohtajaan tai koulutusvastaavaan. Räätälöimme juuri sinulle sopivan koulutussisällön, jossa hyväksiluetaan aikaisempi koulutus ja kokemus.

Hiihdonohjaaja

Piiri yhdessä Tähtiseurojen kanssa tarjoaa aloitteleville ja kokeneemmille lasten liikunnan ohjaajille koulutuksia. Koulutuksissa käydään läpi ohjaamiseen liittyvät perusasiat ja käytännön esimerkkien kautta jokainen saa uusia ideoita omaan ohjaamiseen. Ota yhteyttä piirin puheenjohtajaan tai koulutusvastaavaan.

Tason 1 valmentajakoulutus

Tason 1 valmentajakoulutusta voidaan räätälöidä seuran tarpeiden mukaan minimissään 8 valmentajalle/ohjaajalle. Koulutuksiin otetaan maksimissaan 16 valmentajaa/ohjaajaa.

Tason 1 valmentajakoulutus koostuu lähiopetuksesta sekä ennakko- ja etätehtävistä. Sen kohderyhmänä ovat 9-15 -vuotiaiden hiihto- ja HS-koulujen valmentajat.

Ota yhteyttä piirin puheenjohtajaan tai koulutusvastaavaan, niin sovitaan ajankohdat koulutukselle.

Tason 2 valmentajakoulutus

Hiihtoliitto tiedottaa:

Suomen Hiihtoliitto järjestää kaudella 2019 – 2020 maastohiihdon tason 2 valmentajakoulutuksen, joka on tarkoitettu seura- ja henkilökohtaisille valmentajille, joilla on tason 1 valmentajakoulutus suoritettu. Koulutuksen keskeisimmät sisällöt ovat valmentajana toimiminen, hiihdon harjoitustavat, ohjelmointi ja lajitekniikat. Koulutuksessa huomioidaan osallistujien omat kehityskohteet ja kiinnostuksen aiheet. Koulutus toteutetaan lähijaksoina, henkilökohtaisina kehitystehtävinä ja verkkokoulutuksena. Koulutus toteutetaan, jos osallistujia on minimissään 12 henkilöä, maksimimäärä on 20 henkilöä. Koulutukseen osallistujat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Maastohiihdon tason 2 koulutussuunnitelma 2019

  1. Lähijakso 6. – 9.6.2019 (to-su), Pajulahden Urheiluopisto (3 vrk)
  2. Verkkokurssi kesä – elokuu
  3. Webinaari 3 h elokuu
  4. Webinaari pienryhmissä 3 h lokakuu
  5. Lähijakso 28.11. – 1.12.2019 (to-su) Lapin urheiluopisto (3 vrk)

Koulutuksen hinta on 620 euroa, joka koostuu kahdesta lähijaksosta, verkkokurssista, Hiihtoliiton kurssi- ja opintomaksusta sekä Laatua käytännön valmennukseen -kirjasta, joka toimii kurssikirjana. Hinta sisältää täysihoidon opistoilla 2 hengen huoneissa ja kurssimateriaalin.

Sitovat ilmoittautumiset 15.5.2019 mennessä täältä.
Kurssitiedustelut: Eero Hietanen, eero.hietanen@hiihtoliitto.fi, 040 502 0124

Tason 3 valmentajakoulutus

Hiihtoliitto tiedottaa:

Maastohiihdon tason 3 valmentajakoulutus

Suomen Hiihtoliitto järjestää kaudella 2019 – 2020 maastohiihdon tason 3 valmentajakoulutuksen, joka on tarkoitettu seura- ja henkilökohtaisille valmentajille, joilla on tason 2 valmentajakoulutus suoritettu. Koulutuksen tavoitteena on syventää lajitietämystä ja laajentaa valmentajien osaamista valmennuksen eri osa-alueilta. Koulutus toteutetaan lähijaksoina, asiantuntijaluentoina, henkilökohtaisina kehitystehtävinä ja verkkokoulutuksena. Koulutus toteutetaan, jos osallistujia on minimissään 12 henkilöä, maksimimäärä on 20 henkilöä. Koulutukseen osallistujat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Maastohiihdon tason 3 lähijaksojen ajankohdat ja paikat:

1. jakso 27. – 30.6.2019 (to-su), Vuokatin Urheiluopisto (3 vrk)
Harjoittelun ohjelmointi ja seurannat ja kesäharjoittelutavat

2. jakso 13. – 15.9.2019, Pajulahden urheiluopisto (2 vrk)
Syksyn harjoittelun teemat, vuorovaikutustaidot

3. jakso 5. – 8.12.2019, Lapin Urheiluopisto (3 vrk)
Hiihtotekniikat ja kilpailukauden harjoittelu

4. jakso, 2. – 4.1.2020, Skandinavia Cup, Suomi (2 vrk)
Kilpailujakso

Koulutuksen hinta on 900 euroa, joka koostuu neljästä lähijaksosta, verkkokurssista, Hiihtoliiton kurssi- ja opintomaksusta sekä Huippu-urheiluvalmennus-kirjasta, joka toimii kurssikirjana. Hinta sisältää täysihoidon opistoilla 2 hengen huoneissa ja kurssimateriaalin. 

Sitovat ilmoittautumiset 15.5.2019 mennessä täältä.
Kurssitiedustelut: Eero Hietanen, eero.hietanen@hiihtoliitto.fi, 040 502 0124